o
dwukropek:

Obliczyć natężenia prądów płynących w gałęziach obwodu, którego schemat przedstawiono na
rysunku
(tam gdzie są cyfry 1,2,3 powinno być:
1=4Ω
2=3Ω
3=2Ω)
14 kwi 14:34
dwukropek: pomocy:(
14 kwi 20:12
dwukropek: proszę o pomoc
3 maj 17:01
Nie jestem mądry: Rozumiem że 1,2,3 to są oporniki a napięcie... nie bardzo widzę co jest po prawej po srodku i
po prawej stronie. Natężenie U=RI
U=U1+U2+...
3 maj 17:05
Nie jestem mądry: Przepraszam I to jest natężenie
I= UR
U to jest napięcie które masz podane na rysunku tylko nie bardzo widze
3 maj 17:08
dwukropek: tak 1,2,3 to oporniki a napiecie jest nastepujace po lewej stronie jest 12V a po prawej 2V
4 maj 10:52
dwukropek: ?
4 maj 13:00
dwukropek: proszę pomóżcie
4 maj 22:05