bardzo proszę o zapis obliczeń
pilne: wykres funkcji kwadratowej f(x)=3(x+1)2 −4 nie ma punktów wspólnych z prostą o równaniu y=?
14 kwi 14:09
pilne: takie są odpowiedź A. y=1 B. y=−1 C. y=−3 D. y=−5
14 kwi 14:12
Maciuś: ta funcja ma ramiona skierowane na pewno w gore bo a (x−p)2+q bo 3>0 wpolrzedne wierzcholka
paraboli to (p,q) czyli (−1,−4) tak wiec w y= −4 ma poczatek ta parabola prosta stala =−5 nie
bedzie miala z nia zadnego punktu wspolnego
14 kwi 14:15
Maciuś: ramiona określasz po wpolczynniku a jezeli jest a>0 to wgore jezeli a<0 w dol
14 kwi 14:16