Problem
TOmek: Prawdopodobienstwo(mam pare pytan)
czy jesli A i B są nie rozłączone to to jest to samo co niezależne?
14 kwi 14:04
TOmek:
14 kwi 14:10
TOmek: Eta pomoz mam tyle pytan a brak odpowiedzi
14 kwi 14:17
TOmek: Etu

please
14 kwi 14:29
TOmek: 1. czy jesli A i B są nie rozłączone to to jest to samo co niezależne?
2. Czy zależnosc P(A n B) = P(A \ B') zawsze jest prawdziwa?
3. Mam problem jeszcze z tym kiedy A i B sie wykluczają i takie pytanko jak w trescie zadania
jest ,ze np: P(A n B)=0,5 wtedy mam pewnosc ,ze są nie rozlączne, tak?
14 kwi 14:33
TOmek: no prosze
14 kwi 14:39
TOmek: Godzio?
14 kwi 14:49
Godzio:
Ja tam zbytnio nie wiem, bo to raczej nie jest do niczego potrzebne
14 kwi 14:55
TOmek: a na maturka rozszerzona ?XD
14 kwi 15:01
TOmek: maturke*
14 kwi 15:01
Godzio:
A na co ? Nie ma do tego żadnych konkretnych zadań
14 kwi 15:04
14 kwi 15:04
14 kwi 15:06
Godzio:
No to liczyć umiem, ale na co jakaś rozłączność i niezależność

?
14 kwi 15:08
TOmek: no bo musisz wiedzieć czy mozesz uzyć wzór P(A u B)=P(A)+P(B)
14 kwi 15:11