matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania
grandi:
Zad. 1 Wyznacz: A u B, A n B, A/B, B/A a) A= {3
−
1,2
0
,4
1
,5} i B={0,1/3,5
0
,4,6,2
3
} b) A= <−5,4) i B= (−10,2> Zad. 2 Oblicz:
3
2
+ (−2)
3
1
a)
:
(−4)
2
16
(a
3
)
4
* (a
2
)
5
b)
(a
6
)
3
: a
2
2
−2
+ 5
0
c)
2
(0,5)
−2
− 5*(−2)
−2
+ (
)
−2
3
14 kwi 13:52
jkj:
a
2
1/16
14 kwi 14:06
jkj:
ouip
7yt7y7uhgpoypogpgp
14 kwi 14:06