pomoc
pięknotka: zbiorem wartości funkcji f(x)=− 12 do potęgi x jest AR B(0,∞) C(−∞,0) DR/ {0}
14 kwi 13:50
14 kwi 15:01
Godzio:
Odp C
14 kwi 15:08
pięknotka: A JAK TEN WYKRES NARYSOWAłEś?
14 kwi 15:09
Godzio:
| | 1 | |
Rysujesz f(x) = ( |
| )x i odbijasz względem OX |
| | 2 | |
14 kwi 15:10
pięknotka: ale powiedz jakie tam mają być liczby na wykresie
14 kwi 15:11
Godzio:
| | 1 | |
podstawiaj x = −1 ⇒ f(x) = ( |
| )−1 = 2 |
| | 2 | |
x = −2 ⇒ f(x) = 4
itd.
| | 1 | |
Takie punkty: (−1,2) (−2,4) (1, |
| ) |
| | 2 | |
14 kwi 15:16
Godzio:
| | 1 | |
To jest dla f(x) = ( |
| )x oczywiście |
| | 2 | |
14 kwi 15:16
pięknotka: możesz te cyferki na wykresie napisać coś mi nie chce wyjść ten wykres
14 kwi 15:30
Godzio:
Jak zaznaczysz te punkty i narysujesz wykres to odbij go do dołu i otrzymasz ten wykres co
narysowałem
14 kwi 15:33
pięknotka: ale ty nierozumiesz te punkty co mam nanieść nie chcą mi wyjść tak jak ty masz
14 kwi 15:34
Vizer: On to narysował od reki, żeby Ci przedstawić jak ma ten wykres wyglądać ogólnie.
14 kwi 15:36
Godzio:
14 kwi 15:37