matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkat prostokątny
beata:
2
proszę o pomoc. narysuj taki trójkąt prostokątny w którym ; sin α =
;cos α= o,4; tg α=3
3
14 kwi 11:11
M:
19 mar 14:26
Luna :
c) tgα=3
3
tgα=
1
|AC|=3 |AB|=1 |BC|=
√
3
2
+1
2
=
√
10
19 mar 17:58