matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o zapis obliczeń
uczeń:
wskaż równanie prostej równoległej do prostej o równaniu y= 2x−7
14 kwi 10:02
Rivi:
Proste są równoległe gdy mają ten sam współczynnik przy "x" np y=2x−2 y=2x+8 dowolny wyraz wolny
14 kwi 10:34