Rozwiąż układ równań
Werutka: | ⎧ | 2x − 3y = 2 | |
| ⎩ | − 4 + 6y = − 4 |
|
13 kwi 23:53
Werutka: proszę o wytłumaczenie
13 kwi 23:59
Bizon: a co tu tłumaczyć? ...
14 kwi 00:16
Bizon: Układ dwu równań liniowych; może być rozwiązywany metodą podstawiania, przeciwnych
współczynników lub metodą wyznaczników. Interpretacja geometryczna to współrzędne
punktu przecięcia obu prostych ( o ile układ nie jest sprzeczny)
14 kwi 00:25
ha ha ha: y = 0
x = 1
chyba ze w drugim rownaniu brakuje x
15 kwi 21:37
ha ha ha: to widac
15 kwi 21:37