prosze
ciemny: Jesli w graniastosłupie prawidłowym szesciokatnym o objetosci 96√3 wszystkie krawedzie maja
taka sama dlugosc rowna a. Ile wynosi a? prosze o wylumaczenie
13 kwi 22:57
ciemny: pomozcie prosze

13 kwi 23:05
Eta:
a=H
V= P
p*H
| | a2√3 | |
Pp=6*P(Δrównobocznego)= 6* |
|
|
| | 4 | |
3
√3a
3= 2*96
√3
to a
3= 64 =>
a= 6 [ j ]
14 kwi 00:33
Wojteq66: a nie powinno być 4

?
14 kwi 01:49
Eta:
No taaaaaaaaak, oczywista oczywistość

4
3= 64

a=
4 [j]
Dzięki za poprawkę
14 kwi 01:54
Wojteq66: o takiej porze to dośc normalne
14 kwi 01:56
Eta:
Dobrze, że w Twoim zadaniu 6
3= 216 poprawnie napisałam
14 kwi 01:58