matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
beata:
rozwiąż nierówność; (2x
2
−x)(2x
2
+11x−6)≤0 4x
3
+3x−8x−6>0 −3x
4
+10x
3
+25x
2
<0
13 kwi 22:49
Bizon:
1
1
2x(x−
)(x+6)(x−
)≤0
2
2
bo Δ=121+48
−11−13
x
1
=
=−6
4
−11+13
1
x
2
=
=
4
2
dalej "bawisz się" zgodnie z regułąmi:
https://matematykaszkolna.pl/strona/142.html
powodzenia
13 kwi 23:19