matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
karolina:
jesli ciag(a
n
) dany jest wzorem ogolnym a
n
=(−1)
n
*n to a
5
−4a
1
0 jest rowne: A:45 B:35 C:15 D:−45
13 kwi 22:03
Maryjusz:
a
5
= −5 4a
10
= 4*10 = 40 a
5
− 4a
10
= −5 − 40 = −45
13 kwi 22:05