matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z ciągów
Kinga:
proszę o pomoc
oblicz sumę wszystkich liczb naturalny dwucyfrowych które przy dzieleniu przez 7 dają liczbę 1.
13 kwi 21:36
ICSP:
15,22,29...,99 a
1
= 15 a
n
= 99 r = 7 Policz n a później wstaw do wzoru na sumę.
13 kwi 21:50