matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Neti:
licza log36 jest równa A. 2log3+log4 B. log30+log6 c. 2log3+ log30 d. 2log7−log13
13 kwi 21:35
Kejt:
A. 2log3+log4=log3
2
+log4=log9+log4=log36
13 kwi 21:36
Neti:
dziekuje
13 kwi 21:38