matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozloz przez grupowanie!!!!
opoppp!!!: :
rozloz przez grupowanie w(x)=2x
3
−x
2
−18x+9
13 kwi 21:29
:>:
W(x)=x
2
(2x−1)−9(2x−1) = (x
2
−9)(2x−1) = (x−3)(x+3)(2x−1)
13 kwi 21:31