matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
Marta:
Pomocyyy! Proszę, bardzo o pomoc. Wykonaj działanie:
√
(
√
5
−2)
2
13 kwi 21:25
Eta:
√
a
2
= | a |
√
5
>2
√
(
√
5
−2)
2
= |
√
5
−2 | =
√
5
−2
13 kwi 21:29