matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kat alfa jest ostry
Kasia:
Pomocyyy! Kąt α jest ostry sinα=
1
4
. Oblicz 3+2tg
2
α
13 kwi 21:04
:>:
sin
2
α+cos
2
α=1
15
cos
2
α=
16
1
sin
2
α=
16
sin
2
α
1
16
47
3+2tg
2
α = 3+2
= 3 +2*
*
=
cos
2
α
16
15
15
13 kwi 21:06
Kasia:
Dziękuje!
13 kwi 21:10