POMOCY
oing: Liczba X stanowi 25% liczby Y. Zatem liczby Y stanowi?
13 kwi 19:47
+/-: mógłby ktos własnie pomóc z tym zadaniem? bo właśnie sam się nad tym zastanawiam, z moich
wszystkich metod jakie próbowałem wyszło mi że Liczba Y też stanowi 25% liczby x ale nie wiem
czy to dobrze
22 lut 22:08
BLAZEJ_505: jak nie macie pomysłu to zróbcie z liczbach a później przerzućcie na zmienne
22 lut 22:10
+/-: no właśnie tak próbowałem robić... ale nie wiem czy dobrze... więc mógłby ktoś to jakoś napisać
22 lut 22:11
Basiek: x=0,25y
y=4x
?
22 lut 22:12
BLAZEJ_505: x=25% z y
x=0,25y
4x=y
400% z x=y
22 lut 22:12
+/-: czyli w % byłoby to 400% ?
22 lut 22:13
+/-: ok dzięki wielkie
22 lut 22:13
Man in black: ... liczbę, której 25 % to x.
22 lut 22:16