matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k
ukasz:
π
π
Miary dwóch kątów trójkąta wynoszą
i
. Oblicz miarę trzeciego kąta. Odpowiedź
6
5
podaj w stopniach.
13 kwi 19:37
M4ciek:
π
180
o
=
= 36
o
5
5
π
180
o
=
= 30
o
6
6
180
o
− 30
o
− 36
o
= x x = ...
o
13 kwi 19:41
ukasz:
π to 180° ?
13 kwi 19:42
M4ciek:
Tak, a 2π = 360
o
13 kwi 19:42
M4ciek:
No a jak masz w tablicach np. :
π
= 45
o
4
albo :
π
= 60
o
3
13 kwi 19:43
ukasz:
Kurde
Masz racje
Dzięki bardzo!
13 kwi 19:44