matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
M.:
wiedząc że log
2
5=a i log
5
3=b oblicz log
8
9
13 kwi 16:15
Michał:
log
2
9
2
2
log
5
3
2
log
8
9=
=
log
2
3 =
=
log
2
5log
5
3 =
log
2
8
3
3
log
5
2
3
2
ab
3
1
log
5
2=
log
2
5
13 kwi 16:29
M.:
dzięki
13 kwi 16:34