matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwowylosowania kul
kaska:
w urnie jest 8 kul bialych i 4 czarne z urny wybieramy losowo 4 kule bez zwracania .oblicz prawdopodobienstwo tego ze wylosujemy 3 kule biale i 1 czarna
13 kwi 16:13
:>:
12
4
Ω =
8
3
4
1
A =
*
Ω
P(A) =
A
13 kwi 16:16