matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
lolo:
Rozwiąż równanie 2+log3(2x+1) =log3(5x+22)
13 kwi 15:57
:>:
log
3
9+log
3
(2x+1)=log
3
(5x+22) log
3
(18x+9)=log
3
(5x+22) 18x+9=5x+22 13x=13 x=1
13 kwi 16:00
:>:
Jeszcze dziedzina:
1
{x>−
2
1
⇒ x>−
2
22
{x>−
5
13 kwi 16:03