matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole podstawy graniastoslupa
kasia:
objętosc graniastoslupa pięciokątnego jest rowna 315dm3 a jego wysokosc 9dm. oblicz pole podstawy.
13 kwi 15:26
andairka:
V=Pp*H 315 = Pp * 9 /:9 35= Pp (Pole podstawy)
13 kwi 19:16