funkcja kwadratowa
Lem: Przedstaw funkcję kwadratową f w postaci kanonicznej . Naszkicuj wykres funkcji f , przesuwając
odpowiedio parabolę y=x2 lub parabolę y = − x2
f(x) = x2 + 2x + 1
Proszę o pomoc
13 kwi 14:30
:):):
13 kwi 14:34
Inspektor Kot: Łooo,jak ja dawno miałem funkcje kwadratową
13 kwi 14:35
:>: f(x) = a(x−p)
2 + q
Δ=b
2−4ac
Chyba dasz radę
13 kwi 14:36
:>: Jeszcze miejsca zerowe mogą Ci się przydać:
13 kwi 14:38
eagle: f(x) = x2+2x+1
a=1 b=2 c=1
Δ=b2−4ac
Δ=22−4*1*1
Δ=4−4
Δ=0
p=−b2a
p=−22
p=−1
q=Δ4a
q=o4
q=0
[x−(−1)]2
13 kwi 14:51
Lem: Δ= 22 − 4 * 1 * 1
Δ = 4 − 4
Δ = 0
p = −b2a
p = −22*1
p= −2
y= a (x−p) 2 + q
y = 1 (x + 2 ) 2
13 kwi 14:52
Lem: które dobrze?
13 kwi 14:53
Lem: moze ktoś z forum mógłby to ocenic ewentualnie poprawic
13 kwi 14:55
godzio: wydaje mi się że pierwsze jest dobrze
13 kwi 15:00
eagle: hallo

! jest tu kto

13 kwi 15:01
Lem: no pewnie 2 podzielic na 2 to oczywiscie 1 a nie 2
13 kwi 15:02
eagle: Halo Hans! ( stop ) Jestes tutaj

( stop ) Mamy problem ( stop ) Potrzebujemy speca od
matematyki ( stop ) Albo laske dynamitu ( stop ) W celu zaprzestania ( stop ) wywierania (
stop) na nas ( stop ) złego oddziaływania ( stop ) poprzez jej ( stop ) całkowite ( stop )
unieszkodliwienie ( stop ) Bez odbioru
13 kwi 15:08