Przekrój stożka
:>: W podstawę stożka wpisano kwadrat o boku długości a=5 cm. Przekrój stożka płaszczyzną
przechodzącą przez jego wierzchołek i bok wpisanego w podstawę kwadratu jest trójkątem
równobocznym. Sporządź rysunek przedstawiający opisaną sytuację i wyznacz stosunek objętości
brył, na jakie ta płaszczyzna dzieli stożek.
13 kwi 14:23
:>: Rysunek mam
13 kwi 14:23
:>:
13 kwi 15:21
Godzio:
Treść dokładnie przepisana bo czegoś mi tu brakuje ?
13 kwi 15:34
:>: Tak, wszystko przepisane.
13 kwi 15:54
Eta:
Podpowiem

H(st.)= H (ostrosłupa)
| | V(ostrosłupa o podstawie kwadratu o przekątnej "a") | |
V(małej części)=V(st) − |
|
|
| | 4 | |
Godzio ....... dokończ, bo muszę na parę godzin wyjść
13 kwi 16:07
:>: Ooo dzięki bardzo
13 kwi 16:11