| 10 * 24 | 26 * h | |||
P = | = | ⇒ h = ... | ||
| 2 | 2 |
| x | |
= 33 ⇒ x = ... | |
| 15 |
| x + y | |
= 34 ⇒ y = ... | |
| 16 |
| log495 | log495 | |||||||||
log75 = | = | = 2log495 = log4925 | ||||||||
| log497 |
|
1.
Liczysz pole trójkata.
P= {10*24}{2} = 120
Po czym masz pole i wstawiasz do wzoru też na pole ale teraz traktujeszpodstawe jako bok CB a
wysokość jako twoją szukaną i otrzymujesz wynik
P= {CB*AD}{2} => 240= 26*AD => AD= {240}{26}={120}{13}
2.
| a1+a2+....+a15 | ||
33= | => a1+a2+....+a15 = 495 | |
| 15 |
| a1+a2+....+a16 | ||
34= | => a1+a2+....+a16 = 544 | |
| 16 |
3. tam jest log4 z 9 czy z 925 czy może z 925