Geometria analityczna
Romek: Punkty A,B,C,D są kolejnymi wierzchołkami równoległoboku ABCD. Oblicz współrzędne czwartego
wierzchołka równoległoboku, jeżeli:
A=(−1,−3)
C=(2,7)
D=(−3,5)
Proszę o dokładne obliczenie z wynikiem, bo jakoś o to robię i mi wynik wychodzi inny niż w
odpowiedziach. Z góry dzięki za pomoc
13 kwi 12:56
Bizon:

... a jak chcesz to zrobić? równaniami prostych czy wektorami ...
13 kwi 13:09
Romek: mogą być wektory ja też tak zrobiłem a w kluczu pisze B=(−6,−5) co jest herezją dla mnie.

ok. czyli podr. się pomylił też tak myślałem. Dzięki
13 kwi 13:28