matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
enaaa:
wiedząc, że log
p
2=0,43 oraz log
p
6=1,11 , oblicz wartośc wyrażenia log
p
8
√
6
z dokładnością do 0,1. Prawdidłowa odp to : 1,8 nie mam pojęcia jak można to rozwiązac − pomocy
13 kwi 11:16
Bizon:
1
log
p
8
√
6
=log
p
2*2*2*6
1
2
=log
p
2
3
*6
1
2
=3log
p
2+
log
p
6= ...
2
13 kwi 11:29
enaaa:
aa o to chodziło
dziękuje za pomoc
13 kwi 11:53