Niepewności pomiarowe
Marek: Wiem, że to raczej nie ten dział ale może pomożecie. Muszę wyliczyć niepewnośc standardową
u(rn) metodą typu B i wyznaczyłem bez problemu. dane miałem deltadr = 0,01 i deltaer =
0,02.
Natomiast mam problem z wyznaczeniem niepewności dla u(rn2). korzystając z prawa
przenoszenia niepewności. Wiem, że mam jeszcze dany wzór na rn2 = n*lambda*R gdzie R =
390,0 lambda = 588,9 n = rząd pierścieni od (3−21). Jak będą potrzebne jeszcze jakieś dane to
proszę napisać postaram się znaleźć.
13 kwi 10:50
Marek: u(rn) wyszło 0,013
13 kwi 10:51
marek: Wie ktoś może jak wyliczyć ta niepewność u(rn2)
13 kwi 11:21