pomoc
pięknotka: naszkicuj wykres funkcji f(x)= 2x +2 . podaj zbiór wartości i miejsce zerowe tej funkcji oraz
równanie asympoty poziomej jej wykresu.
13 kwi 10:44
Bizon: narysyj wykres y=2
x .... i przesuń o 2 do góry ...

... a potem opisuj ....
13 kwi 10:47
pięknotka: jak bym umiała to nie kumam pomożesz mi?
13 kwi 10:48
Godzio:
Zrób tabelkę i podstaw sobie 3 − 4 punkty i narysuj wykres
y = 2x
x | −1 | 0 | 1 | 2
−−−−−−−−−−−−−−
y | 12 | 1 | .. | .. |
P
13 kwi 10:51
pięknotka: ale ja nie umiem z ,iła checia bym zrobiła ale to czrna magia
13 kwi 10:52
Godzio:
Nie umiesz zaznaczyć punktów na wykresie ?
13 kwi 10:54
pięknotka: ale słuchaj jak mam tamto obliczyć jak tam jest 2x+2?
13 kwi 10:57
Godzio:
Na razie masz narysować wykres
13 kwi 10:59
pięknotka: no mam
13 kwi 11:03
Godzio:
Skoro narysowałaś 2x to teraz cały wykres przesuń o 2 jednostki do góry
13 kwi 11:04
pięknotka: no i wtedy co dalej
13 kwi 11:05
Godzio:

Jeśli masz daną funkcję
a
x − p + q
To: ZW = (q,
∞)
Jak widać na wykresie brak miejsc zerowych
13 kwi 11:09
pięknotka: a co to jest to q
13 kwi 11:12
pięknotka: to bedzie (3,∞) tak
13 kwi 11:14
Godzio:
Tak, q to symbolicznie się przedstawia
13 kwi 11:15
pięknotka: dzięki
13 kwi 11:22
pięknotka: piwo ci wisze heh
13 kwi 11:23