matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz rownanie ?
cvb:
Wyznacz rozwiązania równania 2cosx+2sinxcosx−sinsx−1=0 nalezące do przedziału(−π,π)
13 kwi 09:22
Bizon:
2cosx(1+sinx)−(sinx+1)=0 (sinx+1)(2cosx−1)=0 ... i dalej chyba poradzisz ...
13 kwi 09:30
cvb:
dzieki bardzo
13 kwi 14:21