Logarytmy .
Black Cherry: log12 + log12 8 + log12 9 =
log3 1/2 + log3 14/15 + log3 10/21 =
log0,2 0,3 − log0,2 0,5 − log0,2 15 =
− liczby złączone z log są małe i na dole, niewiem jak się robi małe liczby więc sorry. xD
− 10/21 te liczby to ułamki
Pomoże ktoś z tym ? ( ;> − Dzięki wielkie za trzeci przykład . ; D )
12 kwi 23:15
ICSP: a pierwsza liczba w logarytmie?
12 kwi 23:16
ICSP: zresztą


log
12 2 + log
12 8 + log
12 9 = log
12 2*8*9 = log
12 144 = 2
12 kwi 23:17
Black Cherry: W tym pierwszym przykłądzie właśnie nie ma liczby na początku .
12 kwi 23:18
Black Cherry: a *
12 kwi 23:18
Black Cherry: A tam, przekształce se najwyżej przykłąd. xD Babka nawet nie zauważy . xD
12 kwi 23:19
Black Cherry: a *
12 kwi 23:19
ICSP: | | 1 | | 14 | | 10 | | 1 | | 14 | | 10 | |
log3 |
| + log3 |
| + log3 |
| = log3 |
| * |
| * |
| = |
| | 2 | | 15 | | 21 | | 2 | | 15 | | 21 | |
| | 2 | |
log3 |
| . Na pewno taki przykład? |
| | 9 | |
12 kwi 23:20
Black Cherry: Tak . ; )
12 kwi 23:21
ICSP: log0,2 0,3 − log0,2 0,5 − log0,2 15 = log0,2 310 * 105 − log0,2 15 =
log0,2 35 * 115 = log0,2 0,04 = 2
12 kwi 23:23
Black Cherry: Dziękuje za pomoc . ; ) A wiesz może o co chodzi w tym pierwszym ? Bo ja pojęcia nie mam, jak
coś to przekształce ten przykład bo niewiem co napisać, eh .
12 kwi 23:24
ICSP: Przecież pierwsze masz zrobiony. Jeśli chodzi o drugie to zaraz pomyślę.
12 kwi 23:25
Black Cherry: Dziękuje ogólnie za pomoc . ; )
12 kwi 23:27
ICSP: Ja nic w pierwszym więcej nie wymyślę. Obstawiałbym jakiś błąd w zadaniu czy coś takiego.
Ewentualnie:
log3 U{2}{9] = log3 2 − log3 9 = log3 2 − 2
12 kwi 23:30