matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
malaMarysia:
Punkty A(1,4) i C(6,2) są przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD. Napisz równanie prostej zawierającej przekątną BD tego kwadratu.
12 kwi 22:13
;):
7
AC
→
= [5,−2] S
|AC|
= (
,3)
2
5x − 2y + C = 0
35
23
C = −
+ 6 = −
2
2
23
5x − 2y −
= 0
2
12 kwi 22:39