matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Muszka:
Z tali 52 kart losujemy jednocześnie 13 kart. oblicz prawdopodobieństwo, że wśród nich będą dwa asy.
12 kwi 22:10
Aneta:
Ω=52 * 51*50* ... 40 A= (2 z 4 ) * (11 z 48) P(A) = A/Ω
12 kwi 22:21