matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Muszka:
Oblicz sumę czterech początkowych wyrazów ciągu geometrycznego, wiedząc że a2=6, q=3.
12 kwi 21:32
Ireneusz:
S
4
=80
12 kwi 21:34
Eta:
2,6,18,54 ,.......... 2+6+18+54= 80
12 kwi 21:40