uzasadnij
Aska: | | 3 | | 4 | |
Uzasadnij, że nie istnieje taki kąt ostry α, dla którego sinα = |
| i tgα = |
| . |
| | 5 | | 3 | |
Jeżeli w temacie tego zadania mam uzasadnij, to mam to jakoś słownie wytłumaczyć czy wystarczy
wykazać że jest to nie możliwe? Do matury przydałoby mi się wiedzieć jak to rozumieć.
12 kwi 20:54
ICSP: 1. Oblicz cosinusa z jedynki trygonometrycznej
2. Z tożsamiości:
| | sinα | |
tgα = |
| wykaż że taki kąt nie istnieje. |
| | cosα | |
12 kwi 20:58
b.: wystarczy wykazać że jest to niemożliwe
12 kwi 20:58