matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o rozwiązanie tego równania
uczen43:
−x−4/x+2=2
12 kwi 20:28
:>:
−x−4
=2 /*(x+2)
x+2
−x−4=2x+4 −3x=8
8
x=−
3
12 kwi 21:14
:>:
−x−4
=2 /*(x+2)
x+2
−x−4=2x+4 −3x=8
8
x=−
3
12 kwi 21:15