stosunki trójkąta, Bardzo prosze o szybką pomoc, z góry dzięki
lewandoscch: Boki trójkąta mają długości 12, 14 i 18. Wyznacz stosunek odpowiednich wysokości opuszczonych
na te boki.
Odpowiedz to 21:18:14, tylko jak to wyliczyc? proszę o pomoc
12 kwi 19:36
ICSP: 12h
1 = 14h
2
12h
1 = 18h
3
| | 6 | | 2 | |
h1:h2:h3 = 1 : |
| : |
| = 21 : 18 : 14 |
| | 7 | | 3 | |
12 kwi 19:47
lewandoscch: ISCP czy to tak ma być napewno? mam niewesołą sytuację z matematyki, i chciałbym żeby to było
dobrze
12 kwi 20:10
lewandoscch: ISCP czy to tak ma być napewno? mam niewesołą sytuację z matematyki, i chciałbym żeby to było
dobrze
12 kwi 20:11