pomoc
iza: Kto ma jakies trudne zadania

bo musze zrobic babce na matme na 5 na koniec... POziom
technikum...
12 kwi 19:18
Muszka: poziom liceum Muszka
12 kwi 19:20
Muszka:
12 kwi 19:20
iza: moze byc... bo nie chce mi sie wymyslac...
12 kwi 19:21
ICSP: Na pewno ktoś ma jakieś fajne zadanko

Jak ja ci dam takie to pewnie nie robisz

12 kwi 19:24
Muszka: Oblicz trzynasty wyraz ciągu arytmetycznego jeśli a1=−1, r=3
12 kwi 19:24
Kejt: ja też mam... ale wątpię, żebyś dała radę..
12 kwi 19:25
Muszka: Wyznacz liczbę n wyrazów ciągu arytmetycznego, mając dane: Sn=407, a1=62, an=12
12 kwi 19:26
ICSP: Ona prosiła trudne a nie banalne
12 kwi 19:27
iza: to daj takie co nie zrobie...
12 kwi 19:28
iza: Oblicz trzynasty wyraz ciągu arytmetycznego jeśli a1=−1, r=3 a13=35
12 kwi 19:29
Maciuś: z rozwiazaniem hehe i zgarniesz 5−teczke fajne macie te technikum ze sami sobie zadania na
5−teczke robicie
12 kwi 19:29
iza: tylko prosze nie z kombinatoryki bo nienawidze tego
12 kwi 19:29
just: dane są trzy punkty na układzie równań:
A (−1,−2) B(6,0) C(1,6) tworzące trójkąt. od punktu A poprowadzono prostą prostopadłą do CB.
wyznacz równanie prostej AD.
niezbyt fachowe polecenie, bo z głowy, ale raczej nic nie pomyliłam. potrzebuje rozwiązania
12 kwi 19:29
ICSP: już daje

W okrąg o promieniu 3 wpisano czworokąt. Jedna z przekątnych tego czworokąta jest średnicą
okręgu a jeden z jego kątów ma miarę 125
0. Oblicz długość drugiej przekątnej tego czworokąta.
12 kwi 19:30
ICSP: zły kat wpisałem:( powinno byc 135o
12 kwi 19:30
iza: babka jest jebnieta... bo chciala mi zrobic na zlosc i mi 4 postawic na koniec

bo wie ze
niczym mnie nie zaskoczy bo jej wszystkie zadania zrobie... kazala mi zrobic 10 zadan takich
zeby ja zamurowalo... jedno zrobilam takie co ona nie potrafila haha
12 kwi 19:31
Maciuś: a1=−1
r=3
a13=a1+12r
a13=−1+3(12)
a13= −1 +36
a13=35
12 kwi 19:31
Maciuś: ICSP chyba specjalizuje sie w planimetrii
12 kwi 19:32
ICSP: Jeszcze 2 miesiące temu bez pomocy
Ety zadania nie potrafiłem zrobić
12 kwi 19:32
iza: ICSP masz jakis rysunek do tego

bo nie bardzo rozumiem to, albo nie umiem sobie tego
wyobrazic...
12 kwi 19:33
ICSP: a oto drugie

Wykaż że
| | 1 | |
sin10o * cos20o * cos40o = |
| |
| | 8 | |
12 kwi 19:34
Maciuś: trening czyni mistrza? macie jakies fajne strony gdzie sa wszystkie teorie twierdzenia pod
mature? bylbym bardoz wdzeczny
12 kwi 19:34
ICSP: Nie ma rysunku(chyba że w moim zeszycie

, trzeba samemu to narysować.
12 kwi 19:34
iza: kur*a moja kochana trygonometria
12 kwi 19:35
Kejt: naprawdę? aż z ciekawości spróbuję

a tymczasem ode mnie:
Rozwiąż układ równań:
x
logyz+z
logyx=512
y
logzx+x
logzy=8
z
logxy+y
logxz=2
√2
powodzenia
12 kwi 19:36
ICSP: Mam jeszcze 5 zadań trudności niemal elitarnej(przynajmniej dla mnie) ale niestety nie mogę ich
tutaj wrzucić
12 kwi 19:36
Maciuś: ide stad bo czuje sie tyci
12 kwi 19:37
ICSP: Nie idź

Może się czegoś nauczysz

12 kwi 19:38
mrauu: Wyznacz wszystkie wartości parametru dla których obydwa rozwiązania są:
a) mx2 − (m2−3m+2)x +2m −6=0 mniejsze od 2
b) x2 +x +m =0 mniejsze od m
dla mnie magia
12 kwi 19:39
Maciuś: podajcie jakies materialy zeby byc taki pro jak wy

patrze na te zadania i widze ? hmm nie
wiem co widze;0
12 kwi 19:39
Kejt: Iza.. moja babka od matmy kazała mi zaliczyć cały materiał rozszerzony.. chcę mieć 6..
12 kwi 19:40
karolina: wykaz ze jezeli katy wewnetrzne trojkata spelniaja warunek 2sin a= 2cos b*sin y to ten trojakt
jest rownoramienny. wykaze ktos? ;>
12 kwi 19:41
iza: a ja zdaje rozszerzona ale sie musze sama uczyc

bo mam tak tepa klase ze caly czas bierzemy
to samo...
12 kwi 19:41
Maciuś: iza jak myslisz na ile jestes w stanie roz napisac?
12 kwi 19:42
iza: dobra przepisuje sobie te zadania i ide robic... bo mnie ojciec z kompa zgania...
12 kwi 19:42
iza: mysle ze 40% i w sumie mi to wystarczy
12 kwi 19:43
Kejt: ja też się sama uczę i zdaję rozszerzenie.. tzn. sama jak sama.. czasem ich męczę
12 kwi 19:44
Kejt: ICSP odpowiedź masz, tak?
12 kwi 19:46
Maciuś: ja chce dostac sie na studia gdzie punkyuja roz jako 1 pkt a podst 0.6 tak wiec zdecydowalem ze
podstawe na duza ilosc pkt napisze . Bo jak mowisz 40 % moj kumpel bardzo dobry napisal na 44%
tak wiec szkoda czasu mi na roz bo musialbym napisac ja na 55% zeby odpowiadalo temu na co
mnie stac na podst
12 kwi 19:46
ICSP: mam
12 kwi 19:48
Kejt: na razie mam wszystkie kąty.. zobaczymy..
12 kwi 19:49
ICSP: Eta wiem ze ciebie kusi ale gdybyś była na tyle miła aby nie rozwiązać wszystkich zadań z
tego działu to bylibyśmy wdzięczni

Niech ten temacik będzie dla mniejszej elity
12 kwi 19:53
iza: haha
12 kwi 19:53
Фроим Маркович Симхович:

Gdybyś nadal szukał/szukała − oto takie zadanie z matematyki, ocierające się o fizykę:
Zbadaj, który z układów przedstawionych na rysunkach A, B ma większą niezawodność przy
założeniu, że urządzenia 1, 2,...,8 działają niezależnie i niezawodność każdego z nich jest
równa p.
12 kwi 19:56
iza: to czesc wam wszystkim

dzieki za zadania
12 kwi 20:03
Фроим Маркович Симхович:
I kolejne:
Wszystkie kąty płaskie przy wierzchołku czworościanu ABCD są proste. Wykazać, że rzut
prostokątny H punktu A na płaszczyznę BCD jest ortocentrum trójkąta BCD.
12 kwi 20:05
piotrek: jak się pobiera grę na psp
24 wrz 22:03
Krzysiek : Iza nie wiem czy jeszcze interesuje sie trudne zadanie . jesli tak to narysuj wykres funkcji
Dirichlechta postaci f(x)={0 jezeli x jest liczba wymierna
= {1 jezeli x jest liczba niewymierna
Sam nie wiem jak to zrobic ale moze ktos wie albo Ty wiesz .
25 wrz 11:57
b.: spróbuj wyszukać na forum wątki, w których pisał 'Vax' − często będą tam dość trudne/trudne
zadania
25 wrz 16:21
PW: @KrzysieK: Narysuj dwie poziome kreski i kiedy ktoś będzie kwestionował, udawaj zdziwionego:
− No co ty, nie widzisz dziurek?
26 wrz 15:38