matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz 13 wyraz ciągu arytmetycznego, jeśli:
Muszka:
a1=−1, r=3
12 kwi 19:14
łeb/:
a
n
=a
1
+(n−1)*r a
13
=a
1
+(13−1)*3 a
13
=−1+36 a
13
=35
12 kwi 20:27
jojo:
35
13 kwi 15:57