FUNKCJA LINIOWA.
XXXXXXXXXXXXXX: 1.Narysuj wykres funkcji y=3x+5 wyznacz miejsce zerowe tej funkcji.
2.Wyznacz m, tak aby funkcja y(4m−3)x+2 była rosnąca.
3.Napisz równanie prostej równoległej do prostej 5x=2y+20=0 i przechodzącej przez punkt P(6,−1)
4. Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkty a) A(−2,7) B(−2,−10) . b) P(−4,2)
Q(1,6)
...........
KTO MI TO ZROBI? PIERWSZE ZADANIE I DRUGIE ROZUMIEM, RESZTĘ NIE BARDZO..
JA ZAMIAST UKŁADÓW WSPÓŁRZĘDNYCH CHCIAŁAM COŚ TAM POWYLICZAĆ, ALE TO NIE TAK MIAŁO BYĆ, TYLKO
ZAZNACZYĆ TRZEBA BYŁO NA UKŁADZIE WSPÓŁRZĘDNYCH.. WIĘC JA JUŻ NIE WIEM OCB I CO ŹLE ZROBIŁAM,
LICZE NA ODP... POZDRO
12 kwi 19:02
iza: w 3 jest na pewno tak

5X=2y+20=0
czy 5x+2y+20=0
12 kwi 19:16
XXXXXXXXXXXXXX: TAK NA PEWNO JEST TAK ! − "5x−2y+20=0
12 kwi 19:26
cvb: xxxxxxx zdecyduj sie w koncu , najpierw piszesz ze 5x=2y+20 , a pozniej ze 5x−2y+20=0
13 kwi 10:16