wartość liczbowa
misichel: 4(1/2x−y)(1/2x+y)−(x+2y)(3x−y) dla x=−1 dla y = −2
12 kwi 18:46
Maciuś: misichel chlopie widze że nic nie zczaileś masz proste zadanie popodstawiac pod x i y te
cyferki i policzyc na normalnych liczbach.
12 kwi 18:49
maja8: | | 1 | |
4( |
| x2 − y2) − (3x2−xy+6xy−2y2) =2x2 − 4 y2 − 3x2 − 5xy + 2y2 = −x2 −2y2 − 5xy |
| | 4 | |
12 kwi 18:53
maja8: POMYŁKA!
| | 1 | |
4( |
| x2 − y2) − (3x2−xy+6xy−2y2) =x2 − 4y2 − 3x2 − 5xy + 2y2 = −2x2 −2y2 − 5xy |
| | 4 | |
12 kwi 18:57
maja8: POMYŁKA!
| | 1 | |
4( |
| x2 − y2) − (3x2−xy+6xy−2y2) =x2 − 4y2 − 3x2 − 5xy + 2y2 = −2x2 −2y2 − 5xy |
| | 4 | |
12 kwi 18:57
misichel: wynik mi wyszedł 3
12 kwi 18:59
maja8: − 20
12 kwi 19:53