Może ktoś bedzie umiał to zadanie zrobić;]
Olek:

Ile jest równe pole zamalowanego obszaru?
12 kwi 18:43
Maciuś: to jest stożek? nie widze liczb dokladnie
12 kwi 18:50
ICSP: 8 i 8

takie odcinki mogą być tylko pod kątem 180
o
12 kwi 18:51
Maciuś: cos jest nie tak z tym zadaniem
12 kwi 18:53
Kejt:

może o coś takiego chodziło..?
12 kwi 18:58
Maciuś: skorzystaj z funkci trygonometrycznych zeby obliczyc h i promien
12 kwi 18:59
Olek : Sory za ten rys ale nie umiem tu rysować ten rys co narysował Kejt jest dobry
12 kwi 19:00
Kejt: narysowała..
12 kwi 19:00
Jack:
weź sobie zmień nick
12 kwi 19:02
Kejt: "jestem dziewczyną"?
12 kwi 19:04
Jack:
"jestem zaje****a"
12 kwi 19:07
Kejt:
podaj wartość sin dla α=22,5 (przyjmuję, że to "x" a długość boku y, podstawisz sobie potem)
y=...
12 kwi 19:09
Kejt: oczywiście potem podstawiasz do wzoru na pole koła.. y=r
12 kwi 19:09