wyrazenia
misichel: oblicz wartośc liczbową
(2x+y)2−(x+3)(x−3)−(y2+9) dlax=−2 dla y =1/2
12 kwi 17:44
misichel: Proszę Maju z tym żebyś mnie naprowadziła bo jesteś w tym dobra z góry dziękuję
12 kwi 18:03
natalia: a to by bylo tak za x podstawiasz −2 a za y1/2 i wykonujesz dzialania
12 kwi 18:07
maja8: (4x2 + 4xy + y2) − (x2 − 9) − y2−9 = 4x2 − x2 + 4xy = 3x2 +4xy teraz podstaw
12 kwi 18:12
misichel: dzięki to akurat wiem
12 kwi 18:12
maja8: y2 i 9 się redukuje stąd taki wynik, dalej sobie poradzisz
12 kwi 18:13
misichel: no Maju dziękuję dzięki Tobie dalej to jest łatwe
12 kwi 18:16