matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
misichel:
Oblicz 2 3(x−5)(x+5)−4(3−2x)
2
dla x=
3
12 kwi 17:41
maja8:
3(x
2
−25)−4(9−12x+4x
2
) = 3x
2
−75 − 36 + 48x −16x
2
= −13x
2
+ 48x −111 teraz podstaw
12 kwi 17:46
misichel:
aha dziękuję Maju dalej wiem
12 kwi 17:50
maja8:
spoko
12 kwi 17:56