matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyc eksteremum warunkowe funkcji f przy warunku g=0 gdzie:
Ela89:
f(x,y,z)=xyz ; g
1
(x,y,z)=x
2
+y
2
+z
2
−1 ; g
2
(x,y,z)=x+y+z
12 kwi 17:07
M:
19 mar 20:05
M:
12 cze 06:35