liczba jest równa
Aska: | | 32√2 | |
Ile wynosi liczba |
| ? |
| | 41,5 | |
Wiem, że proste, ale jakoś nie wychodzi mi dobry wynik
12 kwi 16:56
Darek: 4√2
12 kwi 16:58
;): To napisz zobaczy się gdzie robisz błąd
12 kwi 16:58
Aska: | | 4√2*√2 | | 8 | | 2√2 | | 21,5 | |
bo mi wychodzi |
| = |
| = |
| = |
| = |
| | 41,5 | | 41,5 | | 23 | | 23 | |
2
1,5−3 = 2
−1,5
12 kwi 17:21
Wojteq66: Spróbuj zamiast 32 napisać 2
5 a zamiast
√2 napisz 2
12
12 kwi 17:27
Maciuś: | | 6 | |
ja bym zamienił to co masz w mianowniku tj.1,5 na |
| i 32 sprowadzil do 2 do potegi 5 |
| | 5 | |
dalej chyba dasz sobie rade
12 kwi 17:29
Aska: dzięki
12 kwi 17:32