
zapisz liczbę w postaci ax
31/8 * 123/4 :√8
| 31/8 * 123/4 | 31/8 * (3*4)3/4 | ||
= | = | ||
| √8 | 81/2 |
| 31/8 * 33/4 * 43/4 | 31/8+3/4 * 43/4 | |||
= | = = | = | ||
| 81/2 | (42)1/2 |
| 37/8 * 43/4 | ||
= | ||
| 81/2 |
| 31/8 * 123/4 | 31/8 * (3*4)3/4 | ||
= | = | ||
| √8 | 81/2 |
| 31/8 * 33/4 * 43/4 | 31/8+3/4 * 43/4 | |||
= | = = | = | ||
| 81/2 | (23)1/2 |
| 37/8 * (22)3/4 | 26/4 | |||
= | = 37/8 * | = 37/8 | ||
| (23)1/2 | 23/2 |
| 31/8 * 123/4 | 31/8 * (3*4)3/4 | ||
= | = | ||
| √8 | 81/2 |
| 31/8 * 33/4 * 43/4 | 31/8+3/4 * 43/4 | |||
= | = = | = | ||
| 81/2 | (23)1/2 |
| 37/8 * (22)3/4 | 26/4 | |||
= | = 37/8 * | = 37/8 | ||
| (23)1/2 | 23/2 |