matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie:)
mała 92:
Punkt A=(−6, −3) i B=(0,0) są wierzchołki trójkąta równoramiennego ABC (IABI = IACI). Wierzchołek C leży na prostej o równaniu x+y = 0. Wyznacz równanie osi symetrii trójkąta ABC oraz oblicz pole tego trójkąta.
12 kwi 16:36