Proszę o pomoc:)
Iga: Napisz wzór funkcji, jaki otrzymasz po przesunięciu wykresu funkcji y=3x o 2 jednostki w prawo
i o 1 w dół
12 kwi 16:25
Wojtek: y=(x+2)−1 chyba tak
12 kwi 16:26
Wojtek: y=(3x+2)−1
12 kwi 16:27
Wojteq66: @up, mnie się wydaje że to będzie
y= 3x−2 −1
12 kwi 16:28
Iga: no to mam kłopot
12 kwi 16:30
Wojtek: ja zostaje przy swoim tylko nie wiem czy przed dwojka ma byc minus czy plus
12 kwi 16:31
;): y = 3x − 2 − 1
12 kwi 16:33
maja8: y= 3x−2 −1
12 kwi 16:35
Maciuś: wojteq66 ma racje
12 kwi 17:12