matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liczbowa
Wojtek:
Funkcja f każdej liczbie rzeczywistej przyporzadkowuje jej podwojony szescian powiekszony o 1. Funkcje opisuje wzór
f(x)=2x
6
+1 f(x)=2x
3
+1 f(x)=2(x
3
+1) f(x)=(x
3
+2)+1
12 kwi 16:19